Begrænset til Pléneuf-Val-André skaber han i december 2020 livets træer, en aktivitet, der beroliger ham.

Nathalie og Cathy, hendes nærmeste venner, fortæller Charlotte Valandrey

Interview med Françoise Smadja

Fornyet

Nathalie og Cathy, hendes to nære venner, fulgte Charlotte Valandrey til det sidste og chattede med os mellem grin og tårer.

Nathalie, en høj kvinde med lysebrunt hår, fem år yngre end mig, mor til to, mødte Charlotte i sin hjemby Pléneuf-Val-Andrés for omkring tredive år siden. Han husker, at jeg var 18 år gammel, da jeg for første gang mødte hans intense blå blik på Val-Andrés sand. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor sådan en smuk pige ikke havde en kæreste. En sommeraften ved solnedgang fortalte Charlotte mig sin frygtelige hemmelighed, sin hiv-status. Hun var en meget ærlig kvinde. Med drenge, når hun kunne lide en af ​​dem, afslørede hun spontant sin sygdom for ham. Men det ene ord var nok til at skræmme dem væk. Jeg indså, hvor vigtigt det var at elske min ven. Dette hul blev udfyldt af hendes møde med Arthur Lecaisne og især fødslen af ​​hendes datter Tara, som nu er 22 år gammel. Tara var hans livs mirakel, hans solskin, hans grund til at være til. Hun er stærk, skrøbelig og modig ligesom sin mor. Han forlod ikke sin mor under hendes indlæggelse.

Læs også: Yann Moix siger til Charlotte Valandrey: “Hun er den søster, jeg skulle have haft.”

Hvad sker der efter denne meddelelse?

Den 13. juni, da lægen fortalte hende, at transplantatet endelig var ankommet, var Charlotte smuk, glad og euforisk. Næste dag, dagen for hans operation og inden vi gik ind på operationsstuen, ringede vi omkring 5:30 om morgenen. Hun beder mig sende hende dette berømte foto af valmuer, som jeg havde taget, som hun elskede så meget at dele med sine abonnenter. Så kom alt sammen meget hurtigt. Hans familie kontaktede venner den 12. juli for at sige farvel. Jeg kysser ham og hvisker til ham, at det er mig, Nath, jeg elsker ham. Jeg var der for ham, han var der for mig.

Hvad sker der efter denne meddelelse?

Et års ventetid var et århundrede for Charlotte

I mellemtiden var Cathy fan af skuespillerinden. Så blev deres forhold til venskab. Hun er mor til tre og bor i Annecy og driver et bed and breakfast. Denne høje brunette med en stærk karakter har aldrig “givet slip”. “Under og efter fødslen var vores forhold blevet stærkere. Hun var endda begyndt at skabe livets træer for at undslippe. Vi snakkede til 2-3 om morgenen for at muntre hende op. For hun var dårlig. Hun var færdig med ‘Tomorrow Belongs’ . Hun led meget . Han blev ved med at sige til mig: “ Men hvad skal jeg gøre?” Selv hans album, som han var meget stolt af, var ikke vellykket i sidste ende… Hans duet med Marc Lavoine gik ubemærket hen. Han var desperat. Han havde netop udgivet sin af den sidste bog “Kom overens med dig selv.” Han kontaktede i 2023 for at lave “Low the masks”.

Et års venten var et århundrede for Charlotte. I 2021 klarede han sig ikke særlig godt. Fabienne og Béa og jeg havde lejet et sommerhus for at få hende til at tænke på tingene. Vi cyklede, dansede. Men efter afslutningen af ​​serien, koncerter og teater tænkte han kun på at vende tilbage til biografen. Men selv biografen ville ham ikke længere. Det var voldsomt… De foretrak yngre, tyndere skuespillerinder. Charlotte accepterede ikke sin stofmissirede krop. Han havde taget en mave. Han følte sig syg, og det svækkede ham endnu mere. Hans fans støttede ham, gav ham gaver. Og den dag, hun modtog sin transplantation, ville hun gerne takke dem så meget…

Hvad sker der efter denne meddelelse?

Hvad sker der efter denne meddelelse?

Begrænset til Pléneuf-Val-André skaber han i december 2020 livets træer, en aktivitet, der beroliger ham.

© DR

Vi tog til en udstilling i februar 2022 og fangede Covid. Efter 100 meter var Charlotte skrøbelig, hostende, forpustet. Jeg var meget bekymret. Han gik på skadestuen. Han havde intet planlagt til jul i år. Jeg fik ham en togbillet til at tilbringe ferien med hans far i Le Val. Hans far synger i kirkekoret. Han var glad for at se hende sådan. I marts tager jeg ham med til en Julien Doré-koncert i Orléans. Han var udmattet. Og om natten før han falder i søvn, hvisker han til mig: “Hvis jeg nogensinde får et hjerteanfald i aften, vil jeg ikke mærke det.”

Hun havde fortalt sin far, søster og datter, at hun ikke ønskede terapeutisk hensynsløshed, hvis transplantationen ikke varede.

I maj tilbringer han et par dage med sin far. Dagen før ringede han til os med Fabienne og siger: ”Jeg har det virkelig ikke godt. Jeg har en stor kuffert. Cathy, kan du hente mig i Paris, så tager vi direkte til skadestuen? Jeg vender tilbage til Annecy den 15. maj, han ringer tilbage til mig med Tara, som skal tage ham til skadestuen igen. Og kort efter bliver han smittet med Staphylococcus aureus på armen, som bliver opereret. En dag sagde han til mig: “Jeg er ikke bange for transplantationen, jeg er bange for dens konsekvenser. Hvis jeg dør under operationen, dør jeg.” Jeg beroliger hende, kysser hendes pande, hendes hår, hendes kind og siger til hende: “Jeg elsker dig. Vent.” Han vidste, at han kunne regne med mig til det sidste. Han var så bange! Jeg havde lovet ham at tage ham med til London til hans 54-års fødselsdag, fordi han ikke kendte byen.

Den 24. juni tillod hans familie mig at besøge ham lige efter transplantationen. Chok for mig! Han var intuberet, hans øjne var vågne og han kiggede på mig. Han genkendte mig ikke og sagde: “Jeg ønsker ikke at blive tiltrukket. Jeg vil bare have mit hjerte til at rejse sig.” Med lægernes tilladelse satte jeg Julien Doré på, derefter Clara Lucians “Vi”. Han rystede på hovedet, som om han ville danse, som om han ville synge. Jeg var ved siden af ​​mig selv.

Den 12. juli ringede Paule, som var mægler mellem hendes familie og venner, til mig og sagde, at hendes far, datter Tara og søster Aude havde givet os lov til at tage med Fabienne og se hende igen. Han sov. Meget bleg, så skrøbelig. Vi talte med ham, fortalte ham, at vi elskede ham meget højt, strøg ham blidt og mindede ham om vores glade minder sammen. Hun havde fortalt sin far, søster og datter, at hun ikke ønskede aggressiv behandling, hvis transplantationen mislykkedes. Han kunne slutte sig til sin mor i himlen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.