Illustration

Men hvad lavede Bernard Weber i “Les Traitors” på M6?

Hvem håber du at finde i et reality-show med kendte personer? Eks-atleter, komikere, komikere, eks-frøken Frankrig, stjerner i sociale netværk …, det er indlysende. Alle disse profiler (David Douillet, Camille Lacourt, Alex Ramirès, Natoo, Martin Lamotte, Elsa Esnoult, Delphine Wespiser, Just Riadh…) er derfor med i castingen forrædere, lanceret i onsdags kl. 21.10 på M6. På den anden side, blandt de fjorten personligheder, der er klar til at tegne deres mere eller mindre bestemte strategier, ville man ikke have gættet forfatteren til bestsellere.

Bernard Werber er dog med i spillet. Manden, der er næsten 61 år, er en af ​​de mest læste franske forfattere i verden med 20 millioner solgte eksemplarer alene Myrer –, er mere vant til at dyrke diskretion. At opdage det som en katodestråle er overraskende. Han genkender det, “tøver længe”, før han siger ja. “Mine medarbejdere sagde, at jeg ikke går, at jeg kommer til at gøre mig selv til grin, jeg vil miste al troværdighed,” betroede han ved det runde bord foran hvilket i begyndelsen af ​​juli. 20 minutter pris del.

“Jeg stoler fuldstændig på min ven Eric Antoine”

“Jeg var allerede blevet tilbudt lignende programmer. Det, der fik mig til at tage imod denne gang, er, at jeg stoler fuldstændig på min ven Eric Antoine. Hvorom alting er, så har oplægsholderen ændret situationen,« forklarer Bernard Werber. Fortryder han det i dag? “Jeg så et groft snit. Jeg forstår det ikke, jeg venter på reaktionen fra dem omkring mig for at vide, hvad jeg skal tænke.”

“Han lavede egentlig ikke sjov med sig selv. Han var en fantastisk spiller, bekræfter Eric Antoine. Jeg ville virkelig gerne have Bernard til at være med i showet. Det var første gang, jeg spillede et spil som dette hjemme hos ham. Jeg spillede to kampe og fortalte ham, at næste gang ville jeg være spilmester. »

Brætspillet han taler om er Varulv af Thiercelieux hvilken Forrædere minder i omridset, men i en naturlig udgave, på et slot i Auvergne med møder midt om natten. Konkurrencen begynder, når de fjorten deltagere sætter sig omkring et bord og lukker øjnene. Med et diskret bank på skulderen informerer Eric Antoine de tre om, at de er blevet udpeget som “forrædere”. De resterende elleve er “trofaste”.

Hver nat mødes forræderne i hemmelighed og bliver enige om at eliminere den “trofaste”… som ikke dukker op til morgenmad næste dag. De skal også passe på ikke at blive afsløret eller elimineret af andre deltagere. Da alle spillere, inklusive “forrædere”, jævnligt inviteres til at stemme imod dem, de mistænker for at spille et dobbeltspil… Strategi, bluff og sans for deduktion er derfor seriens kodeord.

“Zone med stort ubehag”

”Jeg tror, ​​eventyret starter, når man er uden for sin komfortzone, der var jeg i zonen med stort ubehag, og det var spændende! opsummerer Bernard Weber. Blev han fremstillet som en forræder? Forvent ikke, at vi offentliggør det. På den anden side kan vi fortælle dig, at da Eric Antoine talte ansigt til ansigt med hver enkelt kandidat og spurgte dem, om de kunne tænke sig at være blandt forræderne, var forfatteren den eneste, der sagde nej. “Jeg fortalte ham, at han kunne tvinge det på mig uanset hvad,” uddyber Bernard Werber. Jeg kan virkelig ikke lyve. Dette er livets fejltagelse. Desuden er det mere spændende at finde den skyldige end at være skyldig og gemme sig. »

Professionel deformitet, Bernard Werber kunne ikke lade være med at observere spillets gang gennem sit forfatterprisme. “Der er en dramatisk stigning, et klimaks, et ekstraordinært spændingsmoment, som stykket ikke kunne forudse eller organisere. Det er en upåklagelig fortællelinje med drejninger, det uforudsigelige, siger han. Når du skriver en thriller, er du i et kapløb med læseren. En forfatter skal gå, hvor læseren ikke ville have forventet. Hvis den, der læser, har gættet, hvem morderen er, virker det ikke. Nå, i showet ved offentligheden, hvem snigmorderne er [les “traîtres”] men han ved ikke, hvordan de vil blive åbenbaret, ej heller om. Bernard Werber ved bestemt, hvordan han skal afskrække os, selv når han promoverer showet…

Leave a Comment

Your email address will not be published.