Ciriaco Sforza har været uden klub, siden han blev fyret af FC Basel i april 2021.

Fodbold: Sforzas gribende tillid til sin depression

Sendt

FodboldSforzas tillid til sin depression er gribende

I et langt interview med ham Søndag optrædenden tidligere træner for FC Basel vendte påfaldende tilbage til en mørk periode i sit liv.

Ciriaco Sforza har været uden klub, siden han blev fyret af FC Basel i april 2021.

Reuters

Ciriaco Sforza, der har trukket sig tilbage fra professionel fodbold siden sin fyring fra FC Basel i april 2021, har igen trukket overskrifter i den tysksprogede presse. Den 52-årige tekniker, en splittende karakter på den anden side af Sarine, talte fortroligt til Søndag optræden denne søndag. Under det følelsesladede interview behandlede den tidligere schweiziske landsholdsspiller (79 landskampe, 6 mål) flere rørende emner, såsom depression, sin fars forsvinden og årsagerne til hans fiasko i Rhin-klubben.

Med adskillige professionelle atleter, Simone Biles og Naomi Osaka i spidsen, besluttede Ciriaco Sforza at diskutere de psykiske problemer, han har stået over for gennem sin karriere. I dette tilfælde, da han stod i spidsen for Grasshopper i 2011. “Der skete meget, husker han. Min ekskone og jeg gik fra hinanden, og så flyttede jeg. Der var også et kæmpe rod i klubben på GC. Kroppen kunne ikke mere, den gjorde oprør.

Så den tidligere træner for Luzern, Wohlen, Thun eller endda Wil for at detaljere de former, hvori symptomerne manifesterede sig. “Jeg gik ofte lange ture, han trak vejret. Nogle gange brød jeg ud i gråd under disse. Min følelsesverden blev vendt fuldstændig op og ned, det var et totalt tomrum. Nogle gange vågnede jeg midt om natten og svedte, og der kom nye tårer. Det tog næsten et år. Jeg var også bange for et hjerteanfald.

Psykologisk støtte

Den nu genoprettede Ciriaco Sforza, som var “i stand til at regne med min fars død og så mange sarte” år, fortæller om, hvordan han kom ud af depression. “Jeg havde selvfølgelig brug for en psykolog for at kunne snakke,” siger hun. Hvis jeg brugte medicin? Først gav min søster mig beroligende medicin. Men efter tre dage smed jeg pillerne ud, fordi jeg ikke ville have dem. Til gengæld resulterede samtalerne med psykologen i en ekstraordinær udvikling.«

Den tidligere Kaiserslautern, Bayern München og Inter Milan-spiller, som siger, at han er klar til at slå sig ned i en klub, har kun været ude af behandling takket være psykologisk efterbehandling. Men også gennem sjove aktiviteter.

“Jeg ledte efter livsglæden,” bekræfter han. En af mine nære venner, der vidste, at jeg havde brug for det, overraskede mig en dag. Han bad mig tage til fodboldbanen i Wohlen. Der ventede en Harley på mig. Jeg har aldrig kørt motorcykel. Min ven satte en Lt ind og gik videre, og jeg fulgte ham ind i bjergene på Harley. Det var en utrolig følelse. Tilfældigvis krydsede jeg også Zürichsøen med speedbåd. Jeg slappede af med den slags ting. Det frigjorde sindet og kroppen.”

Lad os vædde på, at Ciriaco Sforzas selvtillid vil befri andre spillere i schweizisk fodbold, som stille og roligt kæmper med deres egne dæmoner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.